TRÄFFA VÅRA PROFILER

Åsa Wallenrud är skribent, bloggare och tv-personlighet. Åsa arbetar med konsument-teknik, bilar och prylar av alla sorter. Mest syns hon på TV4 Nyhetsmorgon och i sin populära teknikblogg.

Besök hennes blogg här : http://wallenrud.se

Mija Kinning är inredare, scenograf och programledare. För många är Mija ett känt ansikte från tv-program som ”Bygglov”, ”Roomservice och den egna webb-produktionen ”Det Knackar”. På årets mässa delar hon med sig av sin kunskap och inspiration för att göra ett hem till en plats där man ska känna sig hemma.
Karin Lindstedt Kirchhoff är utbildad inredningsarkitekt från Beckmans School of Design.

Efter slutförd utbildning haft uppdrag för bland annat IKEA, Ordning och Reda, Scholl och Familjebostäder.

Dessutom har Karin gjort inredningsuppdrag på ROOMSERVICE, Kanal 5 och HUSRÄDDARNA på TV3.

Karin jobbar numera också med uppdrag inom trädgård. Uppdragen varierar men innehåller oftast planering, ritning och vid behov även inköp och plantering.

Du kan lyssnar på Karin på kunskapsscenen samtliga dagar!

Linda Gemal, även känd som Ordningskonsulten, arbetar också som Inredare & Stylist.

Linda driver ett av de få Ordningskonsultsföretagen (Professional Organizers) i Sverige. Ordningskonsulten hjälper människor att återställa ordning till deras hem och arbetsplats – för att de skall kunna leva ett liv med mindre röra, mindre stress och genom det få ett bättre liv.

Du kan lyssna på Linda varje dag på kunskapsscenen!

Johannes Wätterbäck driver bloggen och kontot ”Farbror Grön” tillsammans med Theres Lundén och podcasten ”Två odlare emellan” med Sara Bäckmo. När han inte skriver böcker eller föreläser om odlandets konst hittar ni honom i fem olika trädgårdar.
Gunnel Carlson är trädgårdsjournalist och författare. Hon har varit programledare för TV-programmet Gröna rum och medverkar i Go´kväll och trädgårdskampen. Hon är initiativtagare till Tusen Trädgårdar, föreläser och ansvarar för Trädgårdsriket. På Vår Trädgård har Gunnel varit moderator på Köksträdgårdens scen och skapat intressanta samtal med gästerna.
Peter Englander är ytterligare en av våra välkända trädgårdsprofiler. Ni har kunnat se honom  som programledare på Trädgårdstoppen i TV8 och som jurymedlem i SVT´s Trädgårdskampen. Med Medelhavet som utgångspunkt har han skrivit flertalet böcker samtidigt som han driver ett företag med fokus på trädgårdsdesign. På Vår Trädgård bygger Peter upp fantastiska miljöer med inspiration från medelhavet och föreläser på scenen.

Linda Schilén var tidigare flygvärdinna men valde att utbilda sig till trädgårdsmästare. Ni träffar Linda på Köksträdgårdens scen där hon delar med sig av genvägarna hur man undviker trädgårdstressen och hittar lugnet och glädjen i sin trädgård. Vi ser med spänning fram emot årets framträdande.

Han har varit florist för norska kungahuset, Ernst Kirchsteiger och Petter Stordalen. Numera finns han på Österlen där han sprider sin sprudlande blomsterglädje. Karl Fredrik Gustafsson är med på Vår Trädgårds scen och pratar bl a om blomsterglädje. Han skapade även den härliga inspirationsytan Vårträdgård som hälsade besökarna välkommen i mässans entré 2017.
Åke Truedsson är trädgårdsprofilen som har skrivit flera trädgårdsböcker och är van föreläsare när det gäller trädgård, odling och hälsa. Hos oss på Vår Trädgård kommer han finnas på scenen och fördjupa sig i hur man odlar tomater och grönsaker. Missa inte det!

Sara Bäckmo driver Nordens största trädgårdsblogg: Skillnadens Trädgård. Tidigare jobbade Sara på Sveriges Radio men bestämde sig 2015 för att satsa helhjärtat på bloggen. Där skriver hon om sin trädgård och inspirerar sina läsare att börja odla sin egen mat, samt ger särskilda odlingsanvisningar för alla årets säsonger. Sara har även skrivit tre storsäljande böcker. På mässan presenterar hon sin fjärde bok – Odla med barn.

Luktärtsdrottningen! Cecilia Wingård kommer att finnas på plats i sin monter med mängder av luktärtsfröer samt på scenen för att föreläsa om hur vi lättast lyckas med de ljuva sorterna!
Peter Streijffert är författaren, kocken, odlaren och föreläsaren som älskar att upptäcka smaker och se hur de bäst passar ihop. Han är en miljökämpe som själv odlar det mesta av sin egen mat och gärna berättar om sina knep. Föreläsningar om ekologisk odling eller mat- och vinprovningar sker alltid med ett gott humör. Och en ukulele nära till hands.

Foto: Lasse Hallström/Visio

Se hela scenprogrammet här!