TRÄFFA VÅRA PROFILER 2018

Gunnel Carlson är trädgårdsjournalist och författare. Hon har varit programledare för TV-programmet Gröna rum och medverkar i Go´kväll och trädgårdskampen. Hon är initiativtagare till Tusen Trädgårdar, föreläser och ansvarar för Trädgårdsriket. På Vår Trädgård har Gunnel varit moderator på Köksträdgårdens scen och skapat intressanta samtal med gästerna.
Jesper Aspegren är en av Skånes välkända profiler. Som journalist, programledare i SVT och inte minst författare har han många strängar på sin lyra. Under mässans fyra dagar kommer ni att träffa Jesper Aspegren på Kunskapsscenen där han tillsammans med utställare kommer att tala om allt inom hus och hem. Missa inte det!
Peter Englander är ytterligare en av våra välkända trädgårdsprofiler. Ni har kunnat se honom  som programledare på Trädgårdstoppen i TV8 och som jurymedlem i SVT´s Trädgårdskampen. Med Medelhavet som utgångspunkt har han skrivit flertalet böcker samtidigt som han driver ett företag med fokus på trädgårdsdesign. På Vår Trädgård bygger Peter upp fantastiska miljöer med inspiration från medelhavet och föreläser på scenen.

Isabelle McAllister är bl a känd från TV4’s Äntligen hemma och SVT’s Fixa rummet. Sedan 1996 arbetar hon med inredning, färgsättning, konceptutveckling, design och varumärkesbyggande på uppdrag av företag, organisationer och mediaproduktioner. På mässan föreläser hon om Hem, hållbara hem! – om framtidens boende och samtida utmaningar vilket garanterat blir intressant.

Hannu Sarenström är en älskad trädgårdsinspiratör, matkreatör och författare. Som ung jobbade han på restaurang i Göteborg, när han av en slump hamnade några veckor i ett torp på Kinnekulle i Västergötland. Där upptäckte han glädjen med trädgård – och blev fast. Hans föredrag handlar framförallt om mat och trädgård och brukar vara ett mycket populärt inslag på mässan.
Mija Kinning är inredare, scenograf och programledare. För många är Mija ett känt ansikte från tv-program som ”Bygglov”, ”Roomservice och den egna webb-produktionen ”Det Knackar”. På årets mässa delar hon med sig av sin kunskap och inspiration för att göra ett hem till en plats där man ska känna sig hemma.

Linda Schilén var tidigare flygvärdinna men valde att utbilda sig till trädgårdsmästare. Ni träffar Linda på Köksträdgårdens scen där hon delar med sig av genvägarna hur man undviker trädgårdstressen och hittar lugnet och glädjen i sin trädgård. Vi ser med spänning fram emot årets framträdande.

Han har varit florist för norska kungahuset, Ernst Kirchsteiger och Petter Stordalen. Numera finns han på Österlen där han sprider sin sprudlande blomsterglädje. Karl Fredrik Gustafsson är med på Vår Trädgårds scen och pratar bl a om blomsterglädje. Han skapade även den härliga inspirationsytan Vårträdgård som hälsade besökarna välkommen i mässans entré 2017.
Åke Truedsson är trädgårdsprofilen som har skrivit flera trädgårdsböcker och är van föreläsare när det gäller trädgård, odling och hälsa. Hos oss på Vår Trädgård kommer han finnas på scenen och fördjupa sig i hur man odlar tomater och grönsaker. Missa inte det!
Känd från TV, slottsträdgårdsmästare för Tjolöholms slott och kreativ handledare för Hvilan Utbildning finns John Taylor på mässan och och berättar om hans bästa och enklaste tips för trädgården.
Luktärtsdrottningen! Cecilia Wingård kommer att finnas på plats i sin monter med mängder av luktärtsfröer samt på scenen för att föreläsa om hur vi lättast lyckas med de ljuva sorterna!
Dessertmästaren Joel Lindqvist finns på plats på lördag och söndag för att bjuda på det söta från trädgården. Med nya smakkombinationer som går att hitta i vår natur!
Se hela scenprogrammet här!