Aktiviteter & workshops | Göteborg2018-11-15T15:36:37+00:00

WORKSHOPS 2019

Var kreativ på mässan!

På årets Stora Villamässa och Vår Trädgård kan vi erbjuda er besökare att delta i våra workshops. Varje dag kommer det att finnas möjlighet att vara med och skapa växtstöd i pil, fågelholkar och blomsterarrangemang.

Växtstöd av pil – Stig från Pilekurven visar er tekniken med pilflätning och ni får skapa ett eget växtstöd för trädgård eller kruka.

Fågelholkar – Hjälp småfåglarna, bygg en fågelholk till trädgården och bjud in nya grannar.

Blomsterarrangemang – Tillsammans med Milnergymnasiets floristelever får ni skapa ett blomsterarrangemang att ta med er hem och njuta av.

Så här går det till:

  • Varje workshop är 45 minuter
  • Workshopen bokas på plats
  • Var på plats senast 5 minuter innan
  • Det finns möjlighet till 8 deltagare per tillfälle
  • Ni hittar Workshopsytan vid monter K:82
  • Kostnad 100 kr

AKTIVITETER 2018

Hvilan Ideträdgårdar

Rösta på din favoritträdgård!

Hvilan Utbildning kommer bygga upp tre stycken idéträdgårdar där hvilans studenter tolkar 2018 års trädgårdstrender.

De tre idéträdgårdarna är vinnarna av skolans interna tävling där eleverna själva har designat sina trädgårdar.


Monter: H76, H80, H84

Spiken i kistan

En annorlunda oas!

På Vår Trädgård kombinerar Spiken i Kistan de återigen gamla föremål med en stor portion kreativitet i en spännande installation. Vid den vackra gamla cirkusvagnen kan du som mässbesökare deltaga i olika workshops.


Monter: L76, L80, K90

Isabelle McAllister

Rådgivning med Isabelle!

Isabelle McAllister är bl a känd från TV4’s Äntligen hemma och SVT’s Fixa rummet. Sedan 1996 arbetar hon med inredning, färgsättning, konceptutveckling, design och varumärkesbyggande på uppdrag av företag, organisationer och mediaproduktioner. På mässan föreläser Isabelle om Hem, hållbara hem! – om framtidens boende och samtida utmaningar vilket garanterat blir intressant.

Isabelle MacAllister kommer även erbjuda gratis inredningsrådgivning i sin monter under lördag och söndag!


Monter: A23

Peter Englander

Rådgivning med Peter!

Peter Englander är ytterligare en av våra välkända trädgårdsprofiler. Ni har kunnat se honom som programledare på Trädgårdstoppen i TV8 och som jurymedlem i SVT´s Trädgårdskampen. Med Medelhavet som utgångspunkt har han skrivit flertalet böcker samtidigt som han driver ett företag med fokus på trädgårdsdesign. På Vår Trädgård bygger Peter upp fantastiska miljöer med inspiration från medelhavet och föreläser även på scenen.


Monter: D60

Helahuset.se & Karl Fredrik på Eklaholm

Samla hus och trädgårdsinspiration!

Hela Huset och Karl Fredrik på Eklaholm står för årets välkomstkommitté på mässan! Med ett uppbyggt Attefallshus kan ni se hur 25 kvm kan rymma sovplats, kök och badrum tillsammans med en inbjudande trädgård välkomnar vi er till mässan!


Monter: F04

Hörby Bruk

Tävla och vinn en Ekeby Skottkärra!

Hörby Bruk delar ut en Ekeby Skottkärra i valfri färg varje dag på Stora Villamässan & Vår Trädgård den 1 – 4 mars 2018. Besök monter G86.

Gör så här: Ta en kreativ bild i valfri monter. Lägg upp bilden på Instagram tillsammans med #hörbybruk så deltar du i tävlingen.

En timme innan mässan stänger så utannonseras vinnaren. Vinnaren meddelas även via Instagram i kommentarsfältet under tävlingsbidraget. Vinst kan avhämtas i montern eller senare på Hörby Bruk i Hörby.


Monter: G86